Hoito-ohjeita

Huonekalujen hoito-ohjeita

KOVIEN KALUSTEIDEN HOITO-OHJEET
Tuotteet ovat helppohoitoisia, eivätkä vaadi muuta huoltoa kuin puhtaanapidon. Pyyhi kuivalla tai kostealla rievulla. Käytä tarvittaessa mietoa puhdistusaine-, saippua-tai mäntysuopaliuosta. Kuivaa aina välittömästi pinnalle läikkyneet nesteet. Pidä etäällä kalusteista kynsilakat, valkaisuaineet, kynsilakan poistoaineet, alkoholi ja tavalliset puhdistusaineet. Puhdista mahdolliset lasit normaalilla ikkunanpuhdistusaineella tarvittaessa. Naarmuttavia puhdistusaineita tai -välineitä ei saa käyttää.
Uudesta tuotteesta mahdollisesti erittyvät tuoksut ovat vaarattomia ja haihtuvat 1-2 viikon kuluessa. Kun tuotteen käyttöaika päättyy, suosittelemme sen toimittamista kierrätyskeskukseen.
SOHVIEN HOITO-OHJEET
Kiristä rungossa olevat ruuvit kerran vuodessa. Niihin pääset käsiksi kääntämällä kalusteen selälleen lattialle. Jokaisella pehmusteella on ominaisuutensa. Esim. untuvatäyte valuu ja muotoutuu verhoilumateriaalin sisällä. Tämä ei ole valmistusvirhe. Suosittelemme tyynyjen pöyhimistä ryhdikkyyden säilyttämiseksi. Pehmeäverhoillun huonekalun istuimeen tulee käytössä aina verhoilun löysyyttä, ns. aaltomaisuutta. Tätä voit ehkäistä valitsemalla sohvan, jossa on napitus tai muu välisidonta kiristämässä verhoilua.
KANGASVERHOILTUJEN SOHVIEN HOITO-OHJEET
VALITSE KANGAS KÄYTÖN MUKAAN.
Valitse käytännöllinen ja helppohoitoinen kangas. Näin huonekalusi säilyy kauniina kauan. Kankaiden eri värjäyserien välillä saattaa esiintyä pieniä sävyeroja. Tämä tulee ottaa huomioon, kun kangasta valitaan näytteen perusteella
VALITSE AINA LAATUA.
Kovassa käytössä oleva sohvakalusto vaatii käytännöllisen kankaan.
VÄLTÄ KOSTEUTTA.
Suojele kangasta kosteudelta ja märiltä esineiltä. Ne saattavat aiheuttaa tahroja ja painumajälkiä kankaaseen. Nukkakankaisiin saattaa syntyä käytössä painumajälkiä pystyssä olevien nukkalankojen taipuessa painon alla kosteuden myötävaikutuksella.
IMUROI HELLÄSTI - ÄLÄ HANKAA
Poista irtolika kevyesti tekstiilisuuttimella. Hellävarainen imurointi riittävän usein estää irtolian ja pölyn pinttymisen kankaan pinnalle.
Älä hankaa kangasta suuttimella, joka voi rikkoa kankaan sidokset.
ÄLÄ LYÖ.
Nykyaikaisten huonekalujen kankaat ja pehmusteet eivät pölyä itsestään. Piiskaamalla vain vaurioitat kankaan sidoksia.
POISTA TAHRAT HETI - VÄLTÄ TURHAA PESUA
Poista tahra välittömästi. Älä jätä sitä pinttymään. Tekokuitukankaista aivan tuore tahra lähtee yleensä helposti pelkällä kostealla liinalla. Luonnonkuitukankaiden tahranpoistossa joudutaan lisäksi käyttämään puhdistus- tai tahranpoistoainetta. Niitä on hyvä ensin kokeilla huonekalun huomaamattomaan kohtaan.
Huonekalukangas ei ole vesipestävää, ellei niin erikseen mainita. Vetoketjua käytetään verhoiluteknisistä syistä eikä vesipestävyyden merkkinä. Varmista kankaan oikea pesutapa kaluston myyjältä.
Jos et ole varma puhdistuksesta, käytä neutraaleja aineita, vesi on turvallinen valinta. Vältä kuitenkin runsasta veden käyttöä. Vältä myös mekaanista (raaputtamalla teräesineellä) puhdistamista! Älä käytä valkaisevia puhdistusaineita! Jos olet edelleen epävarma, käänny asiantuntevan pesulan puoleen.
NAHKAVERHOILTUJEN SOHVIEN HOITO-OHJEET
Älä aseta huonekaluja liian lähelle lämpöpatteria tai muuta lämmitintä. Varmista, että huonekalun etäisyys lämmittimestä on vähintään 20-30 cm.
Suojaa nahkahuonekalu suoralta auringonpaisteelta. Huolehdi tasaisesta ja hyvästä huoneilman kosteudesta myös talviaikana.
Pidä nahan huokoset puhtaina pölystä. Imuroi ja pyyhi huonekalu viikottain puhtaalla kangasliinalla, joka on kosteutettu haalealla vedellä.
Puhdistaminen Soft Cleanerillä 2-4 kertaa vuodessa on tarpeen, mikäli huonekalu on päivittäisessä käytössä. Kaada Soft-Cleaner-puhdistusainetta sieneen ja vaahdota puristellen. Pyyhi kevyin kiertoliikkein hankaamatta. Painele nahkaa sienellä hellästi, kunnes lika ja tahrat irtoavat. Pyyhi lopuksi puhtaalla kangasliinalla. Säilytä nahan alkuperäinen kauneus ja pehmeys käsittelemällä nahka Leather Cream-hoito- ja suoja-aineella jokaisen Sof Cleaner -puhdistuksen jälkeen. Leather Cream suojaa nahkaa tehokkaasti lialta, tahroilta, hiusrasvoillta, kulumiselta jne. Leather Cream myös hoitaa nahkaa, säilyttää nahan oikean kosteustasapainon estäen nahan vahingollisen kuivumisen. Muista kuitenkin, että nahka on aito luonnonmateriaali ja se vaatii hyvää hoitoa kestääkseen pitkään hyväkuntoisena. Aidon nahan ominaisuuksiin kuuluvat pienet arvet, hyönteispuremat, hiertymät ja muut jäljet. Nämä eivät ole virheitä eivätkä heikennä nahan kestävyyttä. Nahkojen eri värjäyserien välillä saattaa esiintyä pieniä sävyeroja. Tämä tulee ottaa huomioon, kun väriä valitaan näytteen perusteella. Huomioi myös, että aidon nahan ja keinonahan sävyssä on aina eroja! Vahingon sattuessa käänny nahanhoidon ammattilaisten puoleen! Käy osoitteessa: www.leathermaster.fi tai lähetä sähköpostia: info@leathermaster.fi Saat oikeat ohjeet ja asiantuntijan opastuksen.
UniKOODI® -PATJOJEN, -SIJAUSPATJOJEN JA -RUNKOPATJOJEN HOITO-OHJEET
PATJAT
Älä pese, tamppaa tai jätä alttiiksi auringon valolle. Imuroi hellästi käyttäen tekstiilisuulaketta, älä hankaa kangasta suuttimella, käytä oikeaa imutehoa. Patjanpäälliset voidaan pestä, pesuohjeet patjassa. Pese patjan päällinen aina vetoketju suljettuna. Venytä patjanpäällinen pesun jälkeen kosteana oikeisiin mittoihin. Päällinen saattaa kutistua pesussa 1-3 % ja muotoutuu oikeaan kokoon muutaman yön kuluessa. Mikäli patja/runkopatja on verhoiltu huonekalukankaalla, tiedustele kankaan puhdistusohjeet myyjältä.
SIJAUSPATJAT
Puhdista sijauspatjat imuroimalla tai tuulettamalla. Imuroi hellästi käyttäen tekstiilisuulaketta, älä hankaa kangasta suuttimella, käytä oikeaa imutehoa. Älä pese, tamppaa tai jätä alttiiksi auringon valolle.
Visko-sijauspatja: Mikäli tuuletat Visko-patjaa pakkasella, vältä patjan taivuttamista ennenkuin patja on jälleen lämmennyt huoneenlämpöön. Muutoin se saattaa katketa.
Sijauspatjan päälliset voidaan pestä, pesuohjeet patjassa. Pese patjan päällinen aina vetoketju suljettuna. Venytä patjanpäällinen pesun jälkeen kosteana oikeisiin mittoihin. Päällinen saattaa kutistua pesussa 1-3 % ja muotoutuu oikeaan kokoon muutaman yön kuluessa.
Patjoja suositellaan käännettäväksi pituussuunnassa parin kuukauden välein. Näin taataan patjan tasainen kuluminen ja kankaan kiertämättömyys.
Jos Sinulla on profiloitu sijauspatja, varmista, kumpi puoli on nukkumismukavuutesi kannalta parempi: profiloitu puoli = pehmeä, sileä puoli = jämäkkä.
HUONEKALUKANKAIDEN HOITO-OHJEITA
Kotimaisissa verhoilluissa kalusteissa käytämme valmistajan omien kankaiden lisäksi Annalan, Orient Occidentin ja Lauritzon'sin verhoilukankaita.
Orient Occidentin kankaan valinta ja hoito-opas
Lauritzon'sin kankaiden hoito-ohjeet
Tuotteissamme käytetään materiaaleja, jotka täyttävät EU -viranomaismääräykset. Osat pintakäsitellään maaleilla, petseillä ja lakoilla, joista valtaosa on vesiliukoisia ja siksi ympäristöystävällisiä. Tuotteet voi toimittaa käyttöiän loputtua kierrätykseen.

Copyright © 2017 Laulumaa.